Crăciun extraordinar de Crăciun şi note de Verdi, Debussy sau Galliano vor răsuna pe scena Filarmonicii de Stat.

Invitaţii serii de joi vor fi dirijorul Valentin Doni, muzician complex care a condus numeroase orchestre din ţară şi străinătate, soliştii Eugen Negruţă din Moldova, la acordeon, care realizează turnee cu maestrul Tudor Gheorghe, şi renumita soprană Diana Axentii din Franţa.

Seara de joi va începe cu Opale concerto pentru acordeon de Richard Galliano, a cărui carieră artistică s-a format la întâlnirea dintre muzica clasică şi jazz. Concertul va continua cu Oblivion de Astor Piazzolla, compozitor argentinian, care a introdus tangoul şi bandoneonul în muzica clasică cultă, dând naştere unui nou stil proaspăt, care a permis interpretarea lucrărilor în egală măsură atât pe scenele cluburilor, cât și în cele mai mari săli de concerte din lume.

În cea de-a doua parte a concertului vor putea fi audiate bijuterii muzicale din creația compozitorilor Giuseppe Verdi, Vincenzo Bellini, Antonín Dvořák, Claude Debussy, Jules Massenet, Alfredo Catalani şi Léo Delibes.

Dirijorul invitat al concertului este Valentin Doni, cunoscut în triplă ipostază: de dirijor, compozitor şi interpret. A urmat cursurile Institutului de Arte „Gavril Musicescu” din Chişinău. În calitate de instrumentist – contrabas şi vioară – a activat în Orchestra din Republica Moldova, iar acum este dirijor permanent la Filarmonica din Bacău.

Solistul Eugen Negruță a fondat Ansamblul de Acordeoniști „Concertino”, care activează în cadrul Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” din Chișinău. Realizează constant numeroase turnee în România cu maestrul Tudor Gheorghe.

Soprana Diana Axentii susţine numeroase concerte în întreaga lume şi deține multe premii, având un repertoriu bogat ce cuprinde roluri din opere celebre.

Vineri, de la ora 19, în cadrul Cameratei Michael Haydn sunt programate o serie de cântece clasice de Crăciun, concertmaistru fiind Nagy Kalman. 

Abonamentele sunt valabile, iar bilete se găsesc, între orele 11 şi 17, la sediul Filarmonicii din strada Moscovei nr. 5.