A treia ediţie a turneului Classic Unlimited, un proiect dedicat promovării muzicii clasice în spaţii neconvenţionale, îl va aduce pe pianistul Bogdan Vaida, pe 24 octombrie, la Oradea. Intrarea la eveniment este gratuită.

Ideea de a realiza un astfel de turneu i-a venit pianistului în anul 2015, într-un atelier de motociclete din Germania, unde susţinea un concert. De atunci şi-a dorit să organizeze şi în România astfel de concerte, iar în 2017 a avut loc prima ediţie a turneului Classic Unlimited.  

Potrivit unui comunicat de presă transmis de organizatori, turneul Classic Unlimited va porni de la Oradea, mai exact din sala teatrului independent Studio Act, amenajat în incinta Sinagogii de Wiznitzer, de pe strada Crinului nr. 2.


(sursa foto: Facebook - Studio Act)

La ediţiile precedente, Bogdan Vaida a susţinut concerte în locuri precum o fabrică de mobilă, o mină, un service de reparaţii auto, o tipografie, un magazin de biciclete, o tipografie şi un salon de kinetoterapie.

Anul trecut, Vaida a concertat la Oradea în Sinagoga Neologă Sion. 

"Repertoriul din acest an este gândit în jurul fanteziei ’’Călătorul’’ a lui Franz Schubert. În timpul concertelor, publicul va mai putea asculta Intermezzo de Johannes Brahms - bucată muzicală care deschide întotdeauna turneul Classic Unlimited, J-Rhapsody şi Butterflies dance war de Ciprian Pop, Preludiile nr. 4 şi nr. 5, op. 23 de Sergei Rachmaninov şi 3 Moments musicaux op 94 de Franz Schubert", se anunţă în comunicat.

Concertul va avea loc joi, 24 octombrie, la Studio Act. Accesul la concert este gratuit. Doritorii trebuie să îşi confirme participarea, pe site-ul classicunlimited.ro.

În cadrul turneului, pianistul va mai susţine concerte şi în oraşele Turda, Iaşi, Cluj-Napoca, Petrila, Braşov, şi Râmnicu-Vâlcea.