La 100 de ani de România Mare, orchestra simfonică susţine vineri, de la ora 19, un concert special, cu lucrări ale unor compozitori români importanți.

Suita Trei dansuri româneşti de Theodor Rogalski, considerată cântecul de lebădă al compozitorului, este formată din trei părți: Joc din Ardeal, Gaida și Hora din Muntenia. Seara continuă cu Dansurile românești pentru pian și orchestră de Dinu Lipatti, dedicată maestrului Aernest Ansermet.

Concertul se va încheia cu Simfonia a II-a în re minor, cu orgă, „În memoria lui George Enescu” de Sigismund Toduță. Lucrarea este un omagiu profund, care se reflectă mai mult în atmosfera enesciană a unor teme sau episoade.

Solistul invitat este pianistul Mihai Ungureanu, care la 16 ani a debutat cu concertul în Mi bemol major al lui Franz Liszt. Ca interpret de muzică de cameră și acompaniator, a concertat în importante săli din Europa, America și spațiul asiatic. Este laureatul mai multor competiții naționale și a fost distins cu „Premiul Criticii Muzicale – 1986”.

Conducerea muzicală a concertului aparţine dirijorului permanent Romeo Rîmbu.