Publicul orădean este aşteptat din nou joi, de la ora 19, în sala Enescu Bartok să ia parte la concertul vocal-simfonic condus de dirijorul olandez Theo Wolters. Invitaţi sunt Viktor Hartobanu şi Liliana Mattei Ciucă.

Programul cuprinde Amorul vrăjitor, piesă compusă de M. de Falla, cu caracter ţigănesc, la solicitarea renumitei dansatoare de flamenco, Pastora Imperio. Lucrarea Concierto de Aranjuez pentru chitară și orchestră de Joaquin Rodrigo este transcrisă pentru harpă şi orchestră şi a primit denumirea localității Aranjuez pentru atmosfera micului oraș caracteristică Spaniei secolului al XVIII-lea.

Cantata „Alexander Nevski” pentru mezzosoprană, cor și orchestră, op. 78, de Serghei Prokofiev reunește numerele muzicale compuse inițial pentru filmul Alexander Nevski al regizorului Serghei Eisenstein. Premiera a avut loc la Moscova în 17 mai 1939, dirijor fiind însuși compozitorul.               

Dirijorul invitat al concertului este Theo Wolters, născut în 1955, într-o familie de muzicieni. Lucrează cu numeroase orchestre simfonice din întreaga lume, iar din 2010 este prim dirijor al Orchestrei Filarmonicii din Sibiu.

Solistul invitat este Viktor Hartobanu, harpist român din Germania, care la vârsta de cinci ani a primit primele ore de harpă şi pian de la mama lui. La nouă ani a fost admis la Conservatorul de Muzică din Leipzig, a fost solist la festivaluri de muzică, a predat la şcoala regală de harpă „Tamnak Prathom” din Bangkok, iar din anul 2013 predă la şcoala de muzică din Coswig, Anhalt.

Mezzosoprana invitată, Liliana Matei Ciucă, este absolventă a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, secția canto, şi a interpretat de-a lungul timpului mai mult de 40 de roluri celebre.

Cantata concepută pentru mezzosoprană, cor mixt şi orchestră va fi interpretată cu participarea Corului Filarmonicii, pregătit de dirijorul Lászlóffy Zsolt.