Va fi sărbătoare în acest sfârşit de săptămână în Cetatea Oradea. Sâmbătă și duminică, slovacii din Bihor se vor întrece în gătitul tradiţionalelor găluşte cu brânză şi al plăcintelor din cartofi, la Zilele Culturii Slovace.

Evenimentul, aflat la cea de-a IV-a ediție, va debuta vineri, la ora 18, în restaurantul Basti’Or, unde va avea loc o întâlnire festivă la care va participa ambasadorul Republicii Slovace în România, Karol Mistric.

Manifestările vor continua sâmbătă, după ora 15, cu concursul național de găluște cu brânză, urmând ca premierea celor mai buni bucătari să aibă loc seara, de la ora 19.30. Pe parcursul zilei sunt programate mai multe spectacole de dans popular slovac și un concert al formației Cardas Z Abova din Slovacia, care va cânta începând cu ora 17.

Cel de-al doilea concurs, de plăcinte cu cartofi, este programat pe dumincă, de la ora 14. După concurs va urma un program artistic cu dansuri tradiționale, iar de la ora 15.30 va urca pe scenă aceeaşi formaţie Cardas Z Abova din Slovacia. Premierea celor mai buni plăcintari va avea loc de la ora 17.30.

Evenimentul este organizat de Uniunea Democratică a Slovacilor și Cehilor din România cu sprijinul Asociației pentru Promobvarea Turismului în Oradea și Regiune (Visit Oradea) și al Muzeului Orașului Oradea.