Coruri din opere renumite vor putea fi audiate joi, la Oradea, în interpretarea Corului Filarmonicii şi a celebrului violonist Artur Kaganovskiy din SUA. Programul serii este unul deosebit şi începe cu Concertul pentru vioară și orchestră în Re major, op. 35, de P. I. Ceaikovski, una dintre cele mai cunoscute lucrări din întreaga literatură muzicală. Capodopera îmbină într-un mod ingenios şi fermecător virtuozitatea concertelor romantice cu o profundă melancolie rusească.

Interpretarea de clasă va fi asigurată de violonistul Artur Kaganovskiy (foto), care și-a realizat studiile de masterat la The Juilliard School din New York. Acesta cântă pe o vioară Guarnieri, care a aparținut celebrului violonist Jascha Heifetz și care, timp de 15 ani, a fost expusă la Muzeul Metropolitan din New York. 

În cea de-a doua parte a concertului, Corul Filarmonicii, pregătit de dirijorul Lászlóffy Zsolt, va interpreta lucrări celebre de G. Donizetti: Lucia di Lammermoor – Per ted'immenso giubilo, G. Verdi: Macbeth –  corul Patria oppressa, Trubadurul – Corul țiganilor, Lombarzii – Corul pelerinilor, Nabucco – Corul sclavilor, G. Bizet: Carmen – Cântecul Toreadorului, G. Puccini: Madame Butterfly – Humming Choir şi Turandot – Pérche tarda la luna, R. Leoncavallo: Paiaţe – Corul clopotelor, A. Borodin: Cneazul Igor - Dansuri polovţiene cu cor.

Invitatul Kulcsár Szabolcs este dirijorul Operei Maghiare din Cluj. Adevărat specialist al muzicii de operă, tânărul abordează un vast repertoriu simfonic, vocal-simfonic, de operă și operetă. În stagiunea 2007/2008, în colaborare cu Trupa „Szigligeti” a Teatrului de Stat Oradea și cu Filarmonica de Stat Oradea, a realizat o serie de spectacole cu opereta „Sylvia” de Kálmán Imre și ulterior, în 2012/2013, cu muscialul „My Fair Lady” de Frederick Loewe.

Bilete se mai pot procura la sediul instituţiei din strada Moscovei nr. 5, abonamentele fiind valabile.