Orădenii sunt aşteptaţi începând de marţi, de la ora 15, în Cetatea Oradea, să testeze senzaţia de zbor, cădere, gravitaţie, alunecarea, căderea şi efectele gravitaţiei asupra corpului uman, prin intermediul ochelarilor VR, puşi la dispoziţie de către organizatori. "Schiţe şi mecanisme, în realitate şi jocuri virtuale" de Leonardo da Vinci este o expoziţie inedită, atipică şi totodată prima din noul concept MoO Kids - Muzeul Copiilor.

Cei mici, dar nu doar ei, au ocazia să cunoască prin joacă măşinăriile inventatorului de geniu. "Exponatele pot fi privite îndeaproape, atinse şi testate de vizitatori, spre marea bucurie a copiilor care vor fi liberi să experimenteze", asigură organizatorii printr-un comunicat de presă. Expoziţia este realizată în colaborare cu administratorul acesteia, Attila Kun, şi Lajos Antal, cel care a reprodus obiectele după schiţele inventatorului Leonardo da Vinci, timp de mai bine de un an.

"Anul 2019 marchează împlinirea a 500 de ani de la moartea genialului creator Leonardo da Vinci, ale cărui ingeniozitate şi dorinţă de cunoaştere au marcat perioada Renaşterii, numele său fiind amintit cu majuscule în istoria universală. Inventator, inginer de război, om de ştiinţă, pictor, este cunoscut mai ales pentru operele de artă legendare: Mona Lisa, Cina cea de Taină, Sfântul Ioan Botezătorul, Madona din grota cu stânci, Buna Vestire", se menţionează în acelaşi comunicat.

Intrarea la expoziţie se face la ore fixe, în octombrie ultima intrare fiind la ora 17, iar în luna noiembrie, la ora 16. Costul unui bilet este de 10 lei de persoană, fie copil sau adult, iar grupurile de peste 10 persoane trebuie să se programeze anterior.

Informaţii despre bilete şi rezervări se pot obţine la numărul de telefon: 0359-191.096, pe email: contact@muzeulmoo.ro sau pe site-ul www.muzeulmoo.ro.