Orădenii sunt invitaţi să ia parte la întrecerea a doi violonişti care vor mânui două viori vechi, una care a aparţinut lui George Enescu şi cealaltă veche de la sfârşitul anilor 1600.

Evenimentul va avea loc la Teatrul "Regina Maria", pe 1 aprilie, şi face parte din turneul naţional "Duelul viorilor", care a ajuns a ediţia IX-a şi care cuprinde mai multe oraşe din ţară, şi anume Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Craiova, Târgu Mureş, Timişoara, dar şi din străinătaate (Londra şi New York)

Cei care vor mânui viorile vor fi Liviu Prunaru, care va cânta la o vioară Stradivarius, care datează din anul 1694, numită "Pachoud", şi Gabriel Croitoru, care va cânta la vioara lui George Enescu, "Catedrala", care datează din anul 1731. Cei doi violonişti vor fi acompaniaţi de pianistul Horia Mihail.

"Evenimentul este gândit ca o "confruntare" muzicală, în care publicul are ocazia să compare două instrumente excepţionale, precum şi să admire nivelul interpretativ de înaltă ţinută artistică a celor trei artişti, muzicieni renumiţi ai României, cu prestigioase cariere internaţionale", se arată în comunicatul de presă.

Cei trei artişti sunt cunoscuţi la nivel naţional pentru activitatea lor. Liviu Prunaru este concert-maestru la cea mai performantă orchestră din toată lumea, şi anume Royal Concertgebouw Amsterdam, din Olanda. Gabriel Croitoru este membru în Cvartet Transilvan de la Cluj şi a susţinut numeroase concerte cu Filarmonia din Cannes, London Royal Philarmonic, Orchestrele simfonice din Monte Carlo, Salonic, Malaga, Orchestra de cameră Regina Sofia, Gewandhaus Orchester Leipzig, Lyon, Sevilla şi altele.

Pianistul, Horia Mihail a susţinut mai multe concerte în ţară şi în lume, în cadrul "Romanian Piano Trio" împreună cu violoniştii Alexandru Tomescu şi Răzvan Suma şi a concertat cu majoritatea orchestrelor din românia.

Biletele s-au pus deja în vânzare, şi se pot achiziţiona de pe biletmaster.ro sau de la Agenţia de bilete a Teatrului, care este deschisă de marţi până vineri între 12 şi 18.