La fel ca în fiecare an, în ultima sâmbătă a lunii martie, milioane de oameni se alătură celui mai răspândit eveniment de mediu, Earth Hour, care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice.

În data de 30 martie 2019, la ora locală 20:30, în cele mai importante oraşe din lume și implicit Romania, timp de 60 de minute va fi oprit iluminatul publicitar şi cel în scop turistic, fără a afecta iluminatul public şi siguranța populației.

O mulţime de persoane fizice şi juridice se vor alătura campaniei, fiind încurajate să oprească în acest interval orar folosirea acelor consumatori de energie electrică care nu sunt esenţiali (computere şi echipamente electronice lăsate în stare de funcţionare, becuri aprinse, firme publicitare etc.)

La iniţiativa tinerilor din Rotaract, Oradea a fost primul oraş din România care s-a alăturat începând cu anul 2008 mişcării globale Earth Hour - Ora pământului, alături de Bucureşti. În cadrul celor 10 ediţii care au urmat, la fel ca în acest an, tinerii voluntari din Rotaract Club Oradea şi Interact Oradea împreună cu cei din Comunitatea Scoutiștilor Orionini vor asigura necesarul de lumânări ecologice şi vor coordona aprinderea acestora în Parcul 1 Decembrie din Oradea, pe durata orei de stingere a luminilor.

Activităţile care vor marca în acest an Earth Hour în Oradea sunt:

ora 19

- aranjarea gulguțelor în Parcul 1 Decembrie

ora 20:30

- stingerea parţială a luminilor din centrul oraşului;

- stingerea luminilor exterioare şi de iluminat ambiental în Parcul 1 Decembrie timp de 1 oră;

- aprinderea sub formă de lumânări a simbolului ediţiei din acest an, pentru a răspândi informarea legată de importanţa folosirii cu atenţie a resurselor naturale şi accentuarea unui mod de viaţă sustenabil.

interval orar 20:30 – 21:15

- Concert Cantus Mundi

interval orar 21:15 - 21:30

- Jonglerii cu foc, Juggler.ro