Câştigătoare la ultimele două ediţii ale festivalului-concurs "D'ale porcului", Primăria Sântandrei a trebuit să predea trofeul. În acest an, marele premiu a revenit echipei din Sînmartin.

"Echipa condusă de primarul Cristian Laza şi viceprimarul Ştefan-Aurel Pătroc a învins „la mustaţă” echipa comunei Sântandrei, câştigătoarea ultimelor două ediţii. Într-un clasament neoficial, pentru locul al treilea, juriul ar fi avut de ales între echipele Oşorhei şi Avram Iancu", se arată într-un comunicat al organizatorilor, transmis sâmbătă seară.

Cei mai buni cârnaţi au fost făcuţi de echipa Girişu de Criş, urmată de Valea lui Mihai pe locul al doilea şi de Sânmartin şi Avram Iancu pe locul al treilea. În caltaboşi a excelat echipa Oşorhei, urmată de Avram Iancu şi Valea lui Mihai pe locul al doilea şi de Sântandrei şi Borş pe locul al treilea.

Cel mai bun toroş a fost făcut de echipa Valea lui Mihai, urmată de Avram Iancu şi Sântandrei, la egalitate, respectiv de Oşorhei. La cel mai bun produs local s-a impus echipa Avram Iancu, urmată de Sântandrei şi Valea lui Mihai. Şi, pentru că totul a început cu o degustare de pălincă, cea mai bună a fost cea a echipei Girişu de Criş, urmată de Sânmartin, respectiv Borş şi Sântandrei la egalitate.

Premiile speciale ale juriului au fost acordate echipelor din localităţile maghiare Biharugra şi Körösnagyharsány, respectiv Ocolului Silvic „Sf. Maria” din Oradea.

"Deja celebrul trofeu din lemn af festivalului-concurs a ajuns încă de sâmbătă seara la Primăria Sânmartin, unde va fi păstrat şi admirat pentru aproximativ un an!", se mai arată în comunicat. Conform regulamentului festivalului-concurs, echipa câştigătoare păstrează trofeul, în formă de porc, până când o altă echipă îl va câştiga.