Devenit deja o tradiţie, târgul de toamnă "Straiţă plină" va avea loc duminică, 6 octombrie 2019, între orele 10.30 şi 19.30, în locul denumit de localnici "Între râuri", la intrarea în Roşia dinspre Beiuş, pe drumul spre satul Lazuri.

Aflat la cea de-a VIII-a ediţie, evenimentul este organizat de Asociaţia "Orizont Verde", Primăria comunei Roşia, Centrul pentru Arii Protejate şi Dezvoltare Durabilă (C.A.P.D.D.) Bihor, sloganul fiind "Local, responsabil, sustenabil", cu sprijinul destinaţiei de ecoturism Pădurea Craiului.

Bihorenii sunt aşteptaţi de gazde cu bunătăţi produse de gospodarii din zonă, meşteşuguri, dar şi cu multe activităţi. Vor fi pregătite zece ateliere creative atât pentru copii cât şi pentru adulţi, tir cu arcul şi vizite în peşteri, transmit organizatorii.

Atmosfera de sărbătoare va fi întreţinută pe timpul zilei de ansamblul "Codrenii Bihorului" din Roşia şi de invitaţii lor, iar seara este programat un concert al trupei "Iarba fiarelor", despre care gazdele spun că este o formaţie de "muzică neaoşă".

De asemenea, pasionaţii de cicloturism se pot alătura evenimentului "Pedalăm cu Straiţa Plină", adică o tură de biciclete ce va urma traseul Bratca – Damiş – Roşia şi retur. Cursa este organizată de grupul "Cu bicla prin Bihor", iar programul este disponibil pe pagina de Facebook dedicată evenimentului.