Cele mai implicate asociații și personalități au fost premiate, vineri seară, la Hotel Ramada, în cea de-a doua ediție a Galei Comunității Orădene. Pe lângă asociații și personalități orădene care s-au remarcat prin spiritul voluntar, au mai fost prezentate și proiectele selectate pentru Bursa Talentelor.

La fel ca în anul precedent, Gala Comunității Orădene are ca scop premierea oamenilor și asociațiilor care s-au remarcat prin activitatea voluntară de interes general și care au avut și un rezultat pozitiv.

Anul acesta, au fost pregătite opt premii. Concret, Mihai Neșu (foto) a primit premiul ”Liderul care schimbă lumea”, pentru fundația Sf. Nectarie care a atras părinți cu copii ce au nevoie de recuperare medicală. Voluntarul anului a fost desemnat Ionuț Coman, care este coordonatorul judeţean al campaniei „Let’s do it Romania”.

Direcția Management Proiecte cu Finanțare Internațională a Primăriei orașului a luat premiul pentru „Echipa Anului”, premiul „Excelență în meserie” a fost primit de șeful AJOFM Bihor, Csaba Békési, iar proiectul "Toalete ca la carte", inițiat de Rotary Club 1113 Oradea a fost premiat cu „Proiectul anului”.

De asemenea, au mai fost acordate premiul „ONG-ul anului”, pentru Asociația D’Apetresii, premiul pentru „Promotor al culturii și artei” a fost luat de Fundația ROCK Filarmonica și „Promotor pentru excelența școlară” de profesorul de fizică Ilie Rus.

Pe lângă aceste premii, Gala a mai găzduit și prezentarea celor șase proiecte selectate pentru Bursa Talentelor. Proiectul cel mai votat a fost „Povești care schimbă lumea” al Colegiului Traian Vuia, care a fost răsplătit cu 8.500 de lei. Pe locul doi s-a aflat Asociația Zile colorate cu proiectul „Start-up Kids”, iar pe locul 3 au fost Colegiul Național Teodor Neș din Salonta, cu programul „Open Minds”.

Celelalte trei premii au fost acordate proiectului „Vechile comori ale științei” a Colegiului Național Samuil Vulcan din Beiuș, proiectului „Jurnalism muzical pentru comunitate”, inițiat de conf. univ. dr. Hotoran Anamaria Mădălina, conf. univ. dr.  Țârc Mirela și proiectului „Emoțiile noastre contează” al Asociației Consiliars. 

Pentru anul următor, Fundația Comunitară Oradea dorește să premieze și tineri responsabili care au realizat schimbări pozitive în comunitate, în cadrul programului Youth Community.