Muzeul Oraşului Oradea-Complex Cultural în colaborare cu Centrul Judeţean de Conservare şi promovare a culturii tradiţionale şi cu "Asociaţia Iele World" din Târgu-Jiu invită orădenii, miercuri, la ora 17, prezentarea proiectului "Dragoste-Mărţişoare. Sărbătorile tradiţionale în lumină şi culoare", coordonat de Mioriţa Săteanu.

În cadrul evenimentului, cercetător ştiinţific Vasile Todincă va vorbi despre Dragoste – povestea dragostei la români.

Potrivit organizatorilor, publicul va putea admira lucrările expozanţilor: Ioana Precup, Filimon Mirela, Eugenia Drăgoi, Szell Ecaterina, Hortenzia Belicciu, Qvartal Margit, Ecaterina Grecu, Dora Tudor, Ileana Vlad, Viviana Mrejea, Edina Puşcaş, Galeria de ceramică, Galeria "Tibor Erno", Tabăra "Ceata lui Piţigoi", Olimpia Urdea. 

Vizitatorii vor avea ocazia de a vedea creaţiile "Asociaţiei Iele World". Proiectul "Iele World" a fost iniţiat de către Oana Tudose ca un proiect de cercetare textil-artizanală a lânii de ovine abandonată din România. În prezent, lâna de ovine reprezintă un material prim regenerabil şi extrem de nevalorificat în zonele montane din România. În fiecare an tone de lână sunt aruncate în mediul înconjurător sau arse. "Exploatând fibrele de lână prin metode tradiţionale de prelucrare, iele world creează piese de artă textilă ce investighează subiecte mitologice şi de identitate culturală".

Totodată, vor fi expuse şi lucrări realizate de deţinuţii din Penitenciarul Oradea.

Evenimentul va avea loc la Muzeul Oraşului Oradea-Complex Cultural, în data de 26 februarie 2020, la ora 17:00, în Palatul Princiar, corp A, etaj 2, sala 15-16.