Muzeul Ţării Crişurilor anunţă vernisajul unei expoziţii de excepţie, având titlul "Liniştea din sufletul meu", cu lucrări semnate de artistul plastic taiwanez Chen Ching-Jung. Expoziţia a fost realizată în cadrul festivalului European Music Open, ediţia a IV-a.

Vernisajul va avea loc miercuri, de la ora 18.30, la noul sediu al MŢC din strada Armatei Române nr. 1 A.

Chen Ching-Jung este un artist contemporan taiwanez, cu peste 50 de ani de experienţă şi numeroase realizări în domeniul artei, dar şi în lumea academică. Este absolvent a patru universităţi şi a fost profesor la Academia Naţională de Arte din Taiwan, la Colegiul de Cultură Chinezească, la Universitatea de Stat din Taiwan, Departamentul de Arte Plastice, şi Director la Academia de Stat din cadrul Departamentului de Arte Plastice.

A fost iniţiatorul gravurii în placă de cupru în Taiwan şi a contribuit la crearea acestui nou domeniu. Chen Ching-Jung este cunoscut pentru lucrările sale în acuarelă, pictură în ulei, pictură murală, mozaic, gravură etc. De asemenea, a studiat şi tehnici de conservare a artei, pe care le-a făcut cunoscute în Taiwan.

Din anii ’70 lucrează şi în atelierul din Paris, unde a participat la Saloanele de Artă, fiind numit membru permanent al Salonului de Toamnă şi al Salonului Artiştilor Francezi din Paris.

În deschiderea evenimentului, va lua cuvântul Alexandru Badea, directorul artistic al Festivalului, după care, membrii Cvartetului Filarmonicii Eso-Taipei, alături de tenorul Tseng Hung-Yu şi pianista Kuo Ya-Feng din Taiwan, vor susţine un concert.

Potrivit organizatorilor, expoziţia va fi prezentată de Aurel Chiriac, critic de artă şi directorul Muzeului Ţării Crişurilor, şi de Chen Ching-Yung, autorul lucrărilor expuse.

Expoziţia rămâne pe simezele Muzeului Ţării Crişurilor până în 28 august. Intrarea la eveniment este liberă în limita locurilor disponibile pe scaune, au transmis organizatorii.