De Valentine’s Day, îndrăgostiţi din Oradea îşi pot face cadou o seară la "Mamma mia!", cel mai spectaculos musical produs vreodată în România, o poveste amuzantă despre iubire, relaţii şi prietenie, pe melodiile celebrei formaţii ABBA cu versuri adaptate în limba română.

În rolul principal, al Donnei, interpretat pe marile ecrane de Meryl Streep, orădenii o vor vedea pe Loredana Groza, pusă tare pe show…

60 de milioane de fani

Lansat în 1999 la Londra, în West End, şi apoi în Statele Unite ale Americii, pe Broadway, musicalul "Mamma mia!" a cucerit întreaga lume, fiind urmărit de circa 60 de milioane de oameni din 50 de ţări. Spectacolul a fost creat de autoarea de piese de teatru Catherine Johnson şi producătoarea Judy Craymer, care s-au inspirat din cântecele compuse de Benny Anderson şi Bjorn Ulvaeus, foşti membri ai formaţiei ABBA. De altfel, titlul musicalului este cel al hitului din 1975 al grupului, "Mamma Mia".

Musicalul a avut atât de mult succes încât a întrecut producţii precum "The Sound of Music", "The King and I" şi "Damn yankees". A devenit al 8-lea cel mai longeviv musical de pe Broadway şi al 9-lea cel mai longeviv show din toate timpurile, cu 5.124 reprezentaţii. Şi acum, la 20 de ani de la lansare, spectacolul este extrem de popular, fiind jucat, undeva în lume, în fiecare zi de cel puţin 7 ori.

Tatăl miresei

Piesa redă povestea lui Sophie Sheridan, care are 20 de ani şi locuieşte cu mama sa, Donna, fosta componentă a trupei Donna and the Dynamos, pe o mică insulă din Grecia. Tânăra este pe cale să se căsătorească şi are o mare dorinţă, aceea ca tatăl său s-o conducă la altar. Problema e că nu ştie cine este, iar mama sa nu vrea să discute despre asta. După ce găseşte jurnalul Donnei, invită la nuntă trei bărbaţi, fiecare dintre ei putând fi tatăl. Tânăra e convinsă că îl va recunoaşte, dar în momentul în care îi vede sosind pe toţi trei, nu are nici cea mai mică idee care e. De aici încep încurcăturile.

Datorită succesului, povestea a fost adaptată pentru marele ecran în 2008, cu o distribuţie de marcă, Meryl Streep, Amanda Seyfried, Pierce Brosnan, Colin Firth şi Stellan Skarsgård, iar în 2018 a fost lansat şi al doilea film cu titlul "Mamma Mia - Here We Go Again".

ABBA… în română

Cu sprijinul Telekom, musicalul "Mamma mia" a fost adaptat şi pentru publicul din România, iar pe 14 februarie, de Ziua Îndrăgostiţilor, va fi prezentat în faţa publicului orădean, la Arena Antonio Alexe, de la ora 19.

Show-ul durează aproape trei ore şi reia povestea "Mamma mia" pe celebrele melodii ale formaţiei ABBA, cu versuri traduse şi adaptate în limba română de Ernest Fazekas. Organizatorii promit şi o impresionantă desfăşurare la nivel de scenografie, decoruri şi lumini.

Spectacolul va fi interpretat de Loredana (Donna), Bianca Purcărea (Sophie), Ioana Sihota (Tanya), Ecaterina Ladin (Rosie), Cornel Ilie, solistul Vunk (Sam), Ernest Fazekas (Harry), Adrian Nour (Bill) şi Silviu Mircescu (Sky).

Musical în toată regula

Cei 8 artişti, alături de 14 dansatori şi de band-ul Orchestrei Metropolitane Bucureşti, 17 numere coregrafice şi peste 200 de costume sunt ingredientele unui spectacol care încântat publicul prezent la toate cele 12 reprezentaţii date până acum în România, din Bucureşti până la Cluj şi din Iaşi până la Alba Iulia.

Înainte de lansarea producţiei, întreaga echipă a participat la un training cu Mary Hammond, vocal coach cu o vastă experienţă în domeniul artistic şi cu un portofoliu în care de-a lungul timpului a adăugat colaborări cu cei mai mari muzicieni şi actori ai lumii.

Biletele s-au pus în vânzare pe site-ul iabilet.ro la preţuri între 50 şi 250 lei. Cele cu 50 şi 99 lei s-au epuizat deja, semn că "Mamma mia!" este  la mare căutare şi în Oradea, aşa că fanii ABBA şi ai artiştilor din distribuţie ar trebui să se grăbească...