În seara de mărţişor, Filarmonica de Stat sărbătoreşte cu piese celebre, în ritm de tango, cu invitaţi de seamă din Argentina şi chiar cu o pereche de dansatori.

Astfel, concertul de la ora 19 combină virtuozitatea muzicii instrumentale cu pasiunea ritmurilor de tango, iar programul cuprinde bijuterii muzicale, cum ar fi: Oblivion, Cadenza piano „Adios Nonino”, Verano Porteno de A. Piazzolla, Zaraza de B.Tagle Lara-I. Prigeabu, Nostalgias, Los mareados de J. C. Cobián-E. Cadícamo, Flor de lino de H. Stamponi-H. Expósito, Milonga sentimental de S. Piana-H. Manzi, Como dos extraños de P. Laurenz-J. M. Contursi, Se dice de mi de F. Canaro-I. Pelay, Mana birjar de N. Martini-P.Sabin-D.Dubal, El día que me quieras, Por una cabeza de C. Gardel-A. Le Pera, Palomita blanca de A. Aieta-F. G. Jimenez, Vrei să ne întâlnim sâmbătă seara de I. Vasilescu-N. Vladoianu-N. Constantinescu, Cambalache de E. S. Discépolo, Baldosa floja de F. Sassone-J. Boccazzi-D. Gilardoni, El choclo de A. Villoldo-E. S. Discépolo.

Invitatul Horváth József, din Cluj-Napoca, este dirijor al Operei Maghiare, iar din noiembrie 2006 totodată şi al Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca. Este fondator şi director artistic al Orchestrei Classica din Cluj-Napoca, prin care doreşte să promoveze tinerii muzicieni din Transilvania.

Una dintre cele mai exotice şi mai apreciate voci din peisajul muzical românesc, Analia Selis, originară din Argentina, a cântat în numeroase concerte proprii, în importante săli din lume. A reprezentat Argentina la Festivalul Cerbul de Aur - 2004, a lansat mai multe albume: "Aqui hoy" "Aqui manana", "Suenos" - "Vise", "Latino America", "Cântece de Crăciun pentru cei mici şi cei mari", "Un instante".

Un alt invitat de seamă, Mariano Castro, originar din Buenos Aires, Argentina, și-a început studiile muzicale la pian şi chitară la vârsta de 9 ani. După absolvirea Conservatorului Muzical Melani din Buenos Aires, în cariera sa de interpret a abordat mai multe stiluri muzicale, cântând în trupe de rock, jazz, tango, folclor şi muzică clasică, şi, de asemenea, a fost apreciat ca pianist şi chitarist solo. În prezent este pianist al trupei Narcotango - care realizează o fuziune între tango, jazz şi muzică electronică - şi este fondatorul Orchestrei Tango Colectivo. De referinţă este participarea sa în calitate de compozitor la ultimele două albume ale trupei Narcotango, unul dintre acestea - "Limanueva" - fiind nominalizat la Premiile Latin Grammy în 2010, la categoria "Cel mai bun album de tango".

Invitații speciali ai serii sunt Ioana Lascu și Horia-Călin Pop, care alcătuiesc o pereche de dansatori de tango.

Biletele se pot achiziționa la casa de bilete a Filarmonicii. Abonamentele sunt valabile.