La începutul Săptămânii Mari, pe 22 şi 23 aprilie, Muzeul Ţării Crişurilor şi Asociaţia "Micul beiuşean" organizează un atelier de încondeiat ouă, cu participare liberă. Acesta se va desfăşura în sediul instituţiei din Strada Armatei Române nr. 1/A, între orele 11 şi 14.

Vor avea loc demonstraţii de încondeiat ouă susţinute de copiii din cadrul Asociaţiei mai sus-menţionate, sub îndrumarea profesoarei Ana Florea şi a meşterului popular Dorina Hanza din Drăgoteni. Astfel, cei interesaţi, indiferent de vârstă, vor avea ocazia să înveţe câteva din secretele acestui meşteşug. Instrumentarul şi ouăle vor fi puse la dispoziţie de instituţie, însă cei care vor dori să lucreze pe un număr mai mare de ouă sunt rugaţi să le aducă pregătite.

În aceleaşi zile, de la sediul Muzeului vor putea fi achiziţionate ouă încondeiate din Bucovina. Acţiunile se înscriu în programul Secţiei de Etnografie a Muzeului Ţării Crişurilor de a promova asociaţii de tineri doritori să înveţe meşteşuguri tradiţionale prin acordarea de consultanţă ştiinţifică în domenii care sunt în pericol să dispară.