Concertul cu muzică din filme a devenit o tradiţie la Oradea din anul 2011, unele dintre cele mai spectaculoase melodii din filme celebre putând fi audiate din nou la Filarmonica de Stat, în serile de joi şi vineri, de la orele 19.

Programul cuprinde titluri celebre, cum ar fi: Beauty and the Beast, Over The Rainbow, Por Una Cabeza - Tango, Apollo 13, Bohemian Rhapsody, The Lord of The Dance, Jurassic Park, Charade, King Kong, Titanic, Spiderman, Les Miserables - I Dreamed a Dream, The Imperial March (Darth Vader’s Theme), Star Wars.

Dirijorul invitat este japonezul Shinya Ozaki care din 1994 este prim-dirijorul Filarmonicii de Stat Târgu Mureş. A fost distins cu titlul "Pro Urbe" de Primăria Tg. Mureş, cu "Meritul schimburilor culturale" de către ambasadorul României în Japonia şi cu "Meritul cultural în grad de comandor" de către preşedintele României.

Părţile solistice vor fi susţinute de către Nagy Kálmán la vioară şi Nagy Tímea, voce.

Nagy Kálmán a absolvit Academia de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj, este concert-maestrul Filarmonicii de Stat Oradea, iar din 2015 conduce şi orchestra de cameră "Camerata Michael Haydn".

Nagy Tímea a absolvit Liceul de Muzică şi Arte Plastice din Miercurea Ciuc, s-a specializat şi în arta cântului la Şcoala de Arte "Francisc Hubic" din Oradea şi este flautista Filarmonicii de Stat Oradea.