Cel mai mare poet al României, Mihai Eminescu, va fi celebrat la 170 de ani de la naşterea sa, la Teatrul Regina Maria, prin spectacolul "Nu credeam să-nvăţ a muri vreodată", care va avea loc miercuri, în 15 ianuarie, la Sala Arcadia.

Detaliile legate de spectacol au fost prezentate, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă de directorul artistic a trupei Iosif Vulcan de la Teatrul Regina Maria, Andrian Locovei, şi de regizorul Emil Sauciuc, alături de două actriţe din distribuţie: Maria Teişanu şi Ioana Moldovan. 

"Am vrut să fac un spectacol mult mai deosebit decât în ceilalţi ani, dedicat poetului nostru drag. Va fi unul compex, în care vor apărea îndrăgostiţii din poeziile lui Eminescu, dar şi stări ale sale. Unul dintre personaje, dansatoarea, va fi chiar spiritul lui Eminescu", a spus Sauciuc. "Pentru mine, Eminescu este ca un medicament. Am vrut ca şi publicul orădean să simtă la fel", a mai adăugat regizorul.

În spectacol, voi fi recitate cele mai cunoscute poezii ale lui Eminescu, astfel încât să creeze o poveste, iar prima poezie a artistului publicată în revista "Familia", "De-aş avea", va fi cântată. 

"«Nu credeam să-nvăţ a muri vreodată» va ajunge şi la liceeni, sub formă de spectacol-lectură. Actorii au fost deja la Liceul Sanitar Vasile Voiculescu, iar în zilele următoare vom mai ajunge şi în alte locuri", a spus Andrian Locovei. 

Spectacol durează circa 50 de minute. Din distribuţie fac parte: Maria Teişanu, care o va interpreta pe Ea, David Constantinescu va fi El, Miruna Lazăr o va interpreta pe Cealaltă ea, Emil Sauciuc va fi Bătrânul, iar Dansatoarea va fi interpretată de Ioana Moldovan.

Scenografia va fi asigurată de Amalia Buie, muzica de Sorin Domide, regia tehnică de Bogdan Baciu, la sunet Gherdan Adrina, luminile Petru Papp, machiajul va fi realizat de Dana Drăgoiu şi costumele de Anna Celinno.

Premiera spectacolului va avea loc în 15 ianuarie, la ora 18, la Sala Arcadia. 

Biletele pot fi achiziţionate de la Agenţia Teatrului (Sala Arcadia, etajul I - Pasajul Vulturul Negru intrarea dinspre strada pietonală Vasile Alecsandri), de marţi până vineri între 12 şi 18, iar în weekend între orele 10 şi 13. Acestea pot fi cumpărate şi cu o oră înainte spectacol sau online pe bilete.ro. Preţul unui bilet va fi de 35 de lei.