Pe 1 și 2 iunie, la Vadu Crişului se organizează o nouă ediţie a Târgului de la Vama Sării, cu tradiţionala sosire a plutei cu sare, concurs de gătit şi o serie de concerte, unele cu invitaţi celebri, precum Corina și Direcția 5.

Târgul de la Vama Sării va debuta, sâmbătă, 1 iunie, de la ora 16, cu deschiderea expoziţiei "Vadu Crisului si Körösszegapáti in picturi si in fotografii". Imaginile şi picturile au fost realizate în cadrul unui atelier de creaţie din Vadu Crişului, iar pe lângă acestea vor fi expuse şi obiecte artizanale realizate în atelierul de creaţie din Körösszegapáti.

După vernisaj va avea loc inaugurarea Serviciului public comunitar local de evidenţă a persoanelor, iar de la 17.30 este programat evenimentul întâmpinării plutei cu sare. Pe Crișul Repede va fi reprodusă vămuirea sării, aşa cum se făcea în secolul XVIII, când la Vadu Crişului se afla vama spre Câmpia Panonică.

De la 18.30, pe scena din sat vor urca interpreţi locali, iar de la 21 va fi momentul Silvia by DJ Rhynno, respectiv discotecă în aer liber.

Sărbătoarea va continua duminică, când de la ora 9 va începe concursul "Cea mai gustoasă mâncare a Târgului", iar de la 11.30 formaţii artisitice vor defila din centrul satului până la terenul de fotbal, unde vor participa la un festival.

În program a mai fost inclusă o lansare de porumbei voiajori de la ora 12.45 şi premierea celui mai gustos fel de mâncare de la târg. Seara, pe scena amenajată de organizatori va dansa Annamari din Ungaria, va cânta Corina, iar apoi, de la ora 21, Direcţia 5 va încheia recitalurile.

Sărbătoarea va fi marcată şi cu un foc de artificii, programat la 23.30, şi urmat de discotecă în aer liber.

Pe perioada târgului, pentru tineri va fi amenajat şi un parc de distracţii şi un atelier interactiv de tir cu arcul organizat de Clubul Sportiv Redpoint.

Evenimentul este organizat de Primăria şi Consiliul Local Vadu Crişului, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor şi Căminul Cultural Vadu Crişului.