Swimathon Oradea - ediția 2019 începe, în aceste zile, odată cu depunerea înscrierilor celor care au o idee de susținut. Prin maratonul de înot se strâng fonduri pentru diverse proiecte sociale, educative și caritabile pentru Oradea și județ. Doritorii pot să își depună proiectele până pe 10 aprilie, iar competiția va avea loc pe 2 iunie, la Bazinul Olimpic.

"Ai idei care pot rezolva o problemă din comunitatea locală sau pot face Bihorul un judeţ mai prietenos? Indiferent dacă te gândeşti la un proiect de revitalizare urbană, educaţional, cultural sau pur şi simplu vrei să ajuţi un om care trece prin momente de cumpănă, acum e momentul să-ţi pui ideile în aplicare, în cadrul celei de-a şaptea ediţii a Swimathon Oradea", se arată într-un comunicat de presă emis, luni, de Fundaţia Comunitară Oradea, organizatoarea evenimentului.

După cum se ştie, Swimathon-ul adună la un loc companii, organizaţii şi diverse grupuri care susţin iniţiative umanitare cu impact la nivelul oraşului sau al judeţului, iar reprezentanţi ai proiectelor înoată pentru strângere de fonduri .

Concret, un grup de iniţiativă, format din colegi de serviciu, prieteni sau membri dintr-un ONG înscriu la Swimathon un proiect pentru comunitate, apoi îşi organizează o echipă de înotători, care vor sări în apă în ziua evenimentului. Până la competiţie, fiecare echipă îşi va forma o reţea de susţinători şi de donatori. Donatorii vor pune la bătaie o sumă fixă de bani pentru fiecare lungime de bazin. Cu cât mai multe ture va parcurge echipa unui proiect, cu atât mai mulţi bani se vor aduna în contul iniţiativei.

Până acum, în cele şase ediţii s-au strâns 104 proiecte finanţate, pentru care au înotat 1614 oameni. Au fost parcurse 12.742 lungimi de bazin, adică 637,4 kilometri şi au fost 265 de voluntari. Sumele au ajuns până la 726.267 lei, de la 2.614 de sponsori şi 6.209 de susţinători aflaţi în tribunele Bazinului Olimpic "Ioan Alexandrescu".

"Fundaţia Comunitară Oradea încurajează generozitatea, solidaritatea şi activismul local, oferind celor care doresc să se implice în rezolvarea problemelor din comunitate o modalitate de a face acest lucru. Prin intermediul unor evenimente sportive, ONG-urile se întâlnesc într-un cadru dinamic atât cu donatorii şi voluntarii, cât şi cu cei care au nevoie de sprijin", se mai arată în comunicat.

Mai multe informaţii se găsesc pe portalul Fundaţiei Comunitare Oradea. Ediţia a VII-a a Swimathon Oradea se va ţine pe 2 iunie, la Bazinul Olimpic.