Cunoscută publicului orădean ca actriţă a Teatrului Regina Maria, Adela Lazăr a umplut sala de expoziţii a Muzeului Ţării Crişurilor, atât cu culoare, cât şi cu lume.

Expoziţia sa, "Oradea mea de turtă dulce", a fost vernisată miercuri în sediul instituţiei muzeale, ea cuprinzând tablouri reprezentând clădiri reprezentative ale municipiului de pe Criş, de la Palatul Vulturul Negru şi Casa Poynar, până la sinagogi. Artista a absolvit Facultatea de Artă Teatrală din Târgu Mureş în 2004 şi din anul 2005 este actriţă la Teatrul Regina Maria din Oradea. De asemenea, din 2009, Adela este membră în Asociaţia Artiştilor Plastici din Târgu Mureş. Din anul 2008 încoace a avut mai multe expoziţii personale de pictură.

În cadrul evenimentului, directorul Muzeului Ţării Crişurilor, Aurel Chiriac, a arătat că ideea centrală a lucrărilor este cea a fericirii, "pe care o împărtăşim şi noi". De altfel, a mai spus acesta, "expoziţia ne dezvăluie un suflet, dar este şi o poveste pictată". Povestea este, în fapt, cea a oraşului, a clădirilor sale.

Prezent la vernisaj, directorul revistei Familia, Ioan Moldovan, a arătat că expoziţia "este o purificare, trebuie s-o vezi eliberat de lumea înconjurătoare. Aici intrăm într-un tărâm feeric, în lumea basmelor, ce utilizează elemente ale realului. (…) Lucrările arată o savoare a existenţei".

Vizibil emoţionată, Adela Lazăr a mulţumit în repetate rânduri atât gazdei evenimentului, cât şi celor care şi-au făcut timp să-i vadă expoziţia. "Tot ceea ce este aici izvorăşte din sufletul meu. Nu am luat cursuri de pictură şi lucrez cum simt şi-mi place", a precizat aceasta.

Unele dintre lucrări cuprind şi obiecte comune, reinterpretate: "în unele tablouri am introdus lucruri care altfel ar fi fost aruncate, precum cana mea sau o sticlă de apă". Ideea generală din spatele lucrărilor este că "trebuie să privim binele şi frumosul în absolut orice, fie om, fie imagine", a concluzionat artista.

Expoziţia va rămâne deschisă până în 23 iunie.