Expoziţia de artă fotografică "Oradea, oraşul meu îndrăgit" va fi vernisată, joi, 1 august, în Turnul Primăriei. Imaginile spectaculoase care surprind clădirile emblematice ale orașului au fost realizate de tânărul fotograf Claudiu Oros.

Evenimentul este organizat de Fundaţia de Protejare a Monumentelor Istorice din Judeţul Bihor în parteneriat cu Asociaţia "Euro Foto Art" . Potrivit unui comunicat de presă transmis de organizatori, luni, expoziţia este dedicată în special turiştilor care vin în Oradea pentru a se putea bucura de frumuseţile oraşului văzute din perspectiva ochiului unui fotograf.

"Oradea, oraşul meu îndrăgit" cuprinde 25 de fotografii artistice în care sunt surprinse clădirile celebre ale orașului între care Pasajul "Vulturul Negru", Teatrul "Regina Maria", Piaţa Unirii, Trunul Primăriei, dar şi malul Crişului Repede, unde fotograful a surprins mai multe lebede. 

Claudiu Oros, autorul fotografiilor, este un tânăr rezident farmacist, care în urmă cu patru ani a absolvit un curs de tehnică şi artă fotografică organizat de fotoclubul orădean "Euro Foto Art".

"Lucrările sale au participat cu suces la diferite concursuri naţionale şi internaţionale de artă fotografică. Prima expoziţie personală, intitulată "Debut" a artistului fotograf, a fost vernisată în data de 12 aprilie 2017, în Galeria "Ştefan Vilidár István" din Cetatea Oradea", se arată în comunicat.

Expoziţia "Oradea, oraşul meu îndrăgit" va fi vernisată joi, de la ora 17.30, în Turnul Primăriei, intrarea fiind liberă. Lucrările de artă vor fi prezentate de criticul de artă Ramona Novicov pe muzica violonistului Lucian Maliţa.