Asociaţia Culturală Cluj Tango Orchestra, alături de școala orădeană de dans Feeling Dance, organizează duminică, 15 decembrie, la Filarmonica de stat, spectacolul de tango argentinian "Dansăm pentru un bandoneon", în care se va recrea atmosfera unei seri dansante din anii `20 din Buenos Aires.

Banii adunaţi din vânzarea biletelor vor fi folosiţi pentru achiziţionarea unui bandoneon, un instrument care se fabrică manual doar în Germania, care va fi folosit de orchestra din Cluj. În prezent orchestra deţine un bandoneon însă acesta este închiriat pentru o perioadă determinată.

Acest tip de instrument a fost dus de europeni emigranţi în Argentina, devenind rapid "sufletul orchestrelor de tango", după cum transmit organizatorii. 

Pentru evenimentul din Oradea, Cluj Tango Orchestra, prima de tango argentinian din Transilvania, a ales un program cu piese celebre compuse de Francesco Canaro, Carlos di Sarli şi Astor Piazzola. Interpreți vor fi Diana Creţu și Pedro Nunez care fac parte din Orchestra Filarmonicii de Stat din Uruguay. Aceștia sunt violonişti cu o activitate profesională de peste 20 de ani care au concertat pe marile scene ale Americii de Sud.

Lista este completată de Olga Bordas, pianistă cu o bogată experienţă, Sorin Robert la bandoneon (fondatorul Asociaţiei Culturale "Cluj Tango Orchestra"), iar solistă-dansatoare va fi Sonia Vass de la Feeling Dance Oradea. 

La spectacol vor dansa și membrii şcolii Feeling Dance Oradea, parteneri ai proiectului. 

Evenimentul "Dansăm pentru un bandoneon" va avea loc duminică, 15 decembrie, la Filarmonica de Stat de la ora 18. Biletele pot fi achiziţionate de la caseria Filarmonicii sau de la studioul Feeling Dance (de pe strada Vasile Alecsandri, fosta clădire Oradinum). Preţul unui bilet variază între 20 şi 35 de lei.

Vezi un spectacol de tango cu bandoneon: