Orădenii sunt aşteptaţi cu zâmbete, suc şi popcorn, joi, 11 iulie, la o seară de film, care va avea loc la Colegiul Naţional "Emanuil Gojdu".

Gojdiştii pun la dispoziţie cinci săli de clasă care vor deveni săli de cinema în care vor fi proiectate cele mai votate filme de pe pagina de Facebook a evenimentului. 

Evenimentul este organizat de Consiliul Elevilor, alături de conducerea şcolii. Potrivit unui comunicat de presă transmis vineri de organizatori, orice curios poate lua parte la eveniment.

"Accesul în săli se va face între orele 19.30 şi 19.50 pe baza formularului online care trebuie completat, găsit pe pagina de Facebook a evenimentului "Highschool Movie Night", iar la ora 20 primele cinci cele mai votate filme din cele propuse vor fi redate în sălile de clasă special pregătite de elevii voluntari", se arată în comunicat.

Elevii au mai transmis că vor rula filme precum "It", "Spioana" sau "A star is born". Preţul de intrare este de 15 lei, în baza sumei doritorii urmând să primească suc şi popcorn.

Cu banii strânşi, elevii doresc să cumpere mai multe echipamente pentru şcoală. Primul lucru pe care vor să îl achiziţioneze este un Xerox multifuncţional care să fie folosit de toţi liceenii.

Gojdiştii doresc să facă o tradiţie din acest eveniment şi să organizeze în fiecare săptămână câte o seară de film.

Conceptul de school-movie a fost preluat de la americani, acolo unde săptămânal au loc astfel de evenimente în licee, pentru a strânge bani în diverse scopuri caritabile.