Teatrul Szigligeti pregăteşte înainte de Crăciun premiera celebrului musical "Oliver!", de Lionel Bart, adaptarea romanului lui Charles Dickens "Oliver Twist". În spectacol vor juca 35 de copii, 15 muzicieni şi 11 actori, conform unui comunicat de presă.

Pregătirile pentru spectacol au început încă din luna mai, cu un casting organizat în parteneriat cu Asociaţia Studenţilor Maghiari din Bihor, iar startul repetiţiilor s-a dat în iunie. "În cursul castingului, am dorit să aflu cum pot colabora între ei nişte copii de vârste diferite. Am discutat foarte mult despre felul în care gândesc ei despre roman şi tematica acestuia şi am făcut foarte multe exerciţii de ritm, respectiv improvizaţii muzicale. În echipa finală au ajuns nişte personalităţi strălucitoare, nici nu ne gândeam că sunt aşa mulţi tineri talentaţi în oraşul nostru. După casting, am participat la o tabără de creaţie, care ne-a ajutat în primul rând să ne cunoaştem, să ne armonizăm... şi, desigur, să ne distrăm cât se poate de mult!", a spus regizoarea spectacolului, Tünde Tóth.

Înainte de premieră, în cadrul festivalului de vară organizat de Asociaţia de Studenţilor din Bihor a fost pusă în scenă o avanpremieră a proiectului "Oliver!" şi anume spectacolul "Ştrengarii". După avanpremieră, munca s-a reluat din septembrie cu aceeaşi echipă din care fac parte designerul de costume Aletta Lokodi, coregrafa Dalma Kerekes, designerul de decor Tamás Rákay şi conducătorul muzical Imre Strausz.

Spectacolul se va pune în scenă în 19 decembrie în Sala Mare a Teatrului Regina Maria.

Biletele sunt disponibile atât la casa de bilete a teatrului, care se pot achiziţiona de la luni până vineri de la 14 la 19 sau cu o oră înainte de începerea spectacolului. Pentru cei care doresc să revadă spectacolul, vor mai fi alte două reprezentaţii ale producţiei muzicale de anvergură în 22 decembrie, de la ora 17, respectiv în 23 decembrie, de la ora 19. "Oliver!" va fi prezent şi la festivalul de teatru MAFESZT, organizat la începutul noului an de Teatrul Szigligeti, în 26 ianuarie, de la ora 17.