Teatrul Szigligeti din Oradea pregăteşte premiera naţională a piesei "Familia Schroffenstein", de Heinrich von Kleist, care va avea loc vineri, în 6 martie.

"Familia Schroffenstein" numită în alte traduceri şi "Răzbunarea" spune povestea a doi îndrăgostiţi care cad victimele conflictelor dintre familiile lor. Potrivit unui comunicat transmis de reprezentanţii Teatrului, piesa se inspiră din iubirea tragică dintre Romeo şi Julieta.

"În cazul Familiei Schroffenstein, pe lângă faptul că povestea are la bază situaţia arhetipică în care generaţia nouă încearcă să se elibereze de povara înaintaşilor, aflăm multe şi despre natura căutării adevărului", a spus regizorul Dániel D. Kovács. 

Dániel D. Kovács a absolvit Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică de la Budapesta în anul 2015. După absolvire a lucrat la cele mai mari ateliere ale vieţii teatrale maghiare, precum Vígszínház, Teatrul Katona József sau Teatrul Örkény.

În 2019, împreună cu mai mulţi regizori tineri, au înfiinţat teatrul independent Narratíva Produkció. În 2015, a fost distins cu premiul Junior Prima, dar şi cu premiul pentru cel mai promiţător debutant.

Premiera spectacolului va avea loc vineri, în 6 martie 2020, de la 19, în Sala Mare a Teatrului. Biletele pot fi achiziţionate de la casieria teatrului, respectiv online, pe biletmaster.ro. Următoarea reprezentanţie va avea loc în 8 martie, tot de la 19.