Pentru al doilea an consecutiv, compania Qubiz şi Asociaţia Woodfellas organizează concursul de ciclism Qubiz Bike Ride, la care sunt invitaţi toţi bihorenii, indiferent de vârstă şi pricepere la pedalat.

Startul se va da pe 16 iunie, din zona Ştrandului cu Valuri din Băile 1 Mai. Potrivit organizatorilor, cu trei trasee diferite, Qubiz Bike Ride este deschis bicicliştilor de orice vârstă şi orice nivel de experienţă. Mai precis, traseul Race - 28km se adresează celor experimentaţi, Open - 14km este pentru cei care preferă un ritm mai lejer, iar Cursa Familiei este dedicată copiilor însoţiţi de un aparţinător. Detalii despre trasee şi premiile pentru fiecare categorie sunt disponibile pe site-ul evenimentului, https://qubizbikeride.ro/.

"La prima ediţie de Qubiz Bike Ride am văzut, încă o dată, că mersul cu bicicleta e unul din cele mai faine şi mai uşoare moduri de a-i aduce pe oameni împreună. Ne-am simţit foarte bine cu toţii, atât organizatori cât şi participanţi, şi astfel, am decis să continuăm aceasta iniţiativă. Mai mult, fiindcă anul acesta sărbătorim 10 ani de Qubiz, vrem să marcăm aniversarea contribuind cât mai mult la comunitatea locală. Pe de-o parte, vrem să încurajăm sportul şi mişcarea, fiindcă au un rol deosebit de important în menţinerea unui stil de viaţa sănătos. Pe de alta parte, dorim să susţinem educaţia, atât prin programe interne pentru elevi şi studenţi, cât şi prin contribuţia la proiecte externe", a declarat, conform unui comunicat de presă, Marcel Anghel, CEO-ul Qubiz.

Astfel, toţi banii adunaţi din taxa de înscriere vor fi donaţi către Fondul de Burse şi Fondul Ştiinţescu, proiecte derulate de Fundaţia Comunitară Oradea. În momentul înscrierii la concurs, concurenţii vor putea alege proiectul pe care vor să îl susţină. Cei care se înscriu până pe 31 mai inclusiv vor plăti 25 de lei / persoană, iar din 1 iunie preţul urcă la 35 lei / persoană.

Prin Fondul de Burse, copiii proveniţi din familii defavorizate beneficiază de suport material sub formă de rechizite şi alte bunuri pentru a-şi putea continua studiile. Al doilea proiect, Fondul Ştiinţescu, este o inţiativă educatională non-formală, cu metode alternative de predare prin care cei mici pot să îşi dezvolte pasiunea pentru ştiinţe si tehnologie. În 2018, prin Fondul Ştiinţescu vor fi finanţate 21 de proiecte, printre care şi Coder Dojo.