Orădenii sunt invitaţi, luni, la Muzeul "Iosif Vulcan" unde vor fi lansate două volume semnate de Radu Sergiu Ruba, scriitorul nevăzător, şi anume "Scene, explorări, condeie – Dialoguri salvate" şi "Nu înţeleg ce mi se-ntâmplă".

Dubla lansare de carte va avea loc începând cu ora 17, fiind organizată de Revista Familia şi Muzeul "Iosif Vulcan".

"Lansarea de la Oradea se integrează unui amplu turneu al autorului prin întreaga ţară. Iubitorii de literatură sunt invitaţi cu drag. Prezintă Ioan Moldovan şi Ioan F. Pop. Lansarea este urmată de o sesiune de autografe", au transmis organizatorii.

Radu Sergiu Ruba s-a născut în 1954 în judeţul Satu Mare. La vârsta de 11 ani şi-a pierdut complet vederea. A urmat apoi Liceul pentru Nevăzători din Cluj, iar în 1978 a absolvit Facultatea de Limbi Străine, specializarea franceză-engleză, din cadrul Universităţii din Bucureşti.

A fost profesor de limbă franceză, inspector în Ministerul Educaţiei, traducător şi interpret, ziarist în presa scrisă şi radiofonică, lector de limbă engleză în cadrul unor programe organizate de British Council din capitală.

În 2008, autorul a fost distins cu Ordinul "Meritul Cultural" în grad de Cavaler de către preşedintele României. A fost recompensat cu numeroase premii, între care Premiul Ministerului Afacerilor Externe al Franţei la Concursul internaţional al nuvelei francofone (Paris, 1993), Premiul Asociaţiei Scriitorilor Bucureşti pentru volumul Graţia Dizgraţia (2004) şi Premiul pentru poezie al Revistei Convorbiri Literare (Iaşi, 2008).