În Ajun de Sărbători, Oradea primeşte vizita orchestrei Ukranian Radio Symphony, recunoscută pentru arta sa pe plan naţional şi internaţonal.

Timp de mai multe decenii, activitatea orchestrei a contribuit la îmbogăţirea tezaurului culturii naţionale muzicale. Orchestra Simfonică Radio din Ucraina a fost creată în 1929.

Concertul susţinut de Ukranian Radio Symphony Orchstra va avea loc pe 9 decembrie, începând cu ora 19, la Casa de Cultură a Sindicatelor Oradea.

"Va invităm să petreceţi alături de noi seara de duminică, învăluiţi de magia muzicii clasice naţionale din Ucraina, creaţiile compozitorilor ucrainieni moderni, dar şi de capodoperele muzicii clasice mondiale", au transmis organizatorii.

Colectivul a produs mai mult de 10.000 de înregistrări muzicale simfonice pentru Fondul Radio din Ucraina în decursul celor 88 ani de istorie creativă abundentă.

Din 2005, Orchestra simfonică a fost condusă de Volodymyr Sheiko, dirijor şef şi director artistic. Sub supervizarea lui Volodymyr Sheiko, orchestra a înregistrat mai mult de 280 capodopere ale muzicii mondiale şi capodopere ucrainiene, contribuind astfel la îmbogăţirea tezaurului naţional radiofonic.

Orchestra va interpreta la Oradea cel mai important repertoriu al Balului Operei din Viena, care va cuprinde opere ale dinastiei Strauss, Franz Lehar, Emmerich Kalman, Joseph Lanner şi ale altor compozitori celebri ai muzicii vieneze din secolele 18 si 19.

Orchestra va fi compusă din 36 de instrumentiști, iar pe acordurile vieneze va dansa Corpul de Balet "ANIKO BALLET".

Biletele au fost puse în vânzare la Casa de Cultură a Sindicatelor, dar şi online prin intermediul site-ului www.blt.ro.