Seară germană la Filarmonica orădeană: Corul şi orchestra, alături de invitatul Fenyő László din Gemania interpretează joi, de la ora 19, lucrări din literatura muzicală germană a secolului al XIX-lea: Egmont – uvertura, de L v. Beethoven, ce redă ideea luptei pentru libertate; Concertul pentru violoncel şi orchestră în la minor, op. 129, de Robert Schumann, lucrare compusă în numai două săptămâni.

Solistul invitat, Fenyő László, a devenit unul dintre cei mai apreciaţi violoncelişti pe plan mondial, este un artist sărbătorit şi apreciat pentru fidelitatea unică, prin care poate reda în oricare compoziţie intenţia autorului. Artistul cântă la un violoncel construit de Matteo Goffriller în 1695.

Corul Filarmonicii, pregătit de dirijorul Lászlóffy Zsolt, participă la a doua parte a concertului când vor putea fi audiate trei lucrări compuse pentru cor și orchestră de Johannes Brahms: Schicksalslied - bazată pe poemul lui Höderlin, Nänie - dedicată memoriei pictorului Anselm Feuerbach, şi Gesang der Parzen - inspirată de drama Ifigenia în Taurida a lui Goethe.

Conducerea muzicală îi aparţine dirijorului permanent, maestrul Jankó Zsolt.