Joi, de la ora 19, Filarmonica de Stat Oradea este gazda unui nou concert condus de dirijorul permanent, maestrul Romeo Rîmbu.

Seara se deschide cu lucrarea compozitorului rus S. Rahmaninov Concert nr. 4 pentru pian şi orchestră în sol minor, op. 40 - o adevărată raritate, ultimul său concert dedicat acestui instrument, în interpretarea solistului invitat Răzvan Dragnea.

Pianistul este unul din cei mai cunoscuţi şi apreciaţi artişti ai vieţii muzicale din România şi nu numai. Răzvan Dragnea este invitat ca solist la majoritatea filarmonicilor din ţară, a realizat concerte în mai multe ţări din Europa, Asia şi Africa de Sud. Repertoriul său cuprinde majoritatea capodoperelor literaturii pianistice.

În partea a doua a concertului melomanii pot asculta Simfonia a VI-a în si minor, op. 74, ultima lucrare a lui Piotr Ilici Ceaikovski, o compoziţie amplă, cu încărcături emoţionale de la cele mai sensibile momente lirice până la exaltări dramatice.

Biletele se pot cumpăra la sediul Filarmonicii, din strada Moscovei nr. 5, de luni până vineri între orele 11 - 17, precum şi cu o oră înainte de concert.