Aproape 300 de doamne şi domnişoare, dar şi câţiva domni, au pedalat duminică prin Oradea, la a cincea ediţie SkirtBike. Majoritatea participantelor au respectat dress code-ul şi au venit îmbrăcate în rochii sau fuste. În plus, la sugestia organizatoarelor, au avut şi ii sau accesorii tricolore.

Multe dintre orădence şi-au decorat bicicletele cu flori, astfel că parada a fost una veselă şi multicoloră. Fie că au avut chiar steagul României la ele, fie că au avut panglici sau şi-au ales haine în culorile roşu, galben şi albastru, biciclistele au demonstrat că pot fi cochete şi elegante chiar şi pe două roţi.

Ca în fiecare an, participantele au fost de toate vârstele: de la copile care abia ce au învăţat să meargă pe biciclete, la doamne trecute de prima tinereţe, care se menţin în formă pedalând.

Parada a avut punctul de pornire din Parcul Libertăţii şi a continuat apoi pe bulevardele Magheru, Dacia şi Decebal, ca apoi participanţii să ajungă în Piaţa Unirii şi la finish, în Parcul 1 Decembrie. Deşi au avut un echipaj al Poliţiei Municipiului şi unul al Poliţiei Locale ca antemergătoare, biciclistele n-au avut un traseu uşor.

Pentru că, spre deosebire de alţi ani, în intersecţii nu au fost poliţişti care să oprească traficul, adesea şoferii s-au strecurat printre ele. De pildă, la sosirea în Piaţa Unirii, nerăbdători, mulţi şoferi care veneau dinspre strada Independenţei au forţat pătrunderea spre strada Tudor Vladimirescu, tăind calea biciclistelor. Din fericire, însă, nu a existat niciun accident.