Ionel Roşu, un tânăr interpret de muzică populară din Oradea, în vârstă de 20 de ani, a câştigat locul I la Festivalul Naţional-Concurs "Din Comoara Satului", din judeţul Timiş, după ce a interpretat o doină şi un cântec de joc.

Potrivit informaţiilor transmise de cântăreţ, festivalul s-a desfăşurat în perioada 29-30 mai, în comuna Ghiroda, judeţul Timiş, iar în cadrul acestuia el a interpretat o doină – "Cucule pasăre blândă" - şi un cântec de joc - "Strânsu-mi-am mândrili meli".

"Fac canto popular de 12-13 ani, cu doamna profesoară Cornelia Neaga la Clubul Copiilor din Şimleu Silvaniei, dar reprezint zona Bihorului. Pentru mine acest premiu reprezintă o încununare a muncii mele din acest domeniu", a precizat tânărul, menţionând că locuieşte în Oradea.

Juriul concursului a fost format din Tiberiu Ceia (TVR Timişoara), Gheorghe Ţunea (prof. dirijor, Caraş Severin), Daniela Băcilă (Radio Timişoara), Eugenia Florea (etnomuzicolog Radio România Bucureşti), iar preşedinte al juriului a fost Elise Stan (etnomuzicolog Societatea Română de Televiziune Bucureşti - TVR1).

Printre performanţele obţinute până acum de Ionel Roşu se numără, potrivit propriilor spuse, Premiul 1 la Festivalul Concurs "Dan Moisescu", din Comuna Topalu, judeţul Constanţa, Premiul II la Festivalul Concurs "Traditii Silvane", din oraşul Şimleu Silvaniei, Premiul II la Festivalul Concurs "Bobocel de la Bacău" din Bacău, şi premiul III - Festivalul Concurs "De Ispas la Năsăud", din oraşul Năsăud.

Pe viitor, între altele, artistul spune că va concerta la "Vedeta Populară", de la TVR 1, Festivalul Naţional de Folclor "Strugurele de Aur" din Alba Iulia şi la Festivalul Naţional de Interpretare a Cântecului Popular "Dumitru Sopon" din Comuna Gilău, judeţul Cluj.

Într-o descriere transmisă ziarului, Ionel Roşu se prezintă atât ca interpret de muzică populară, cât şi "antreprenor în domeniul monedelor digitale".

Vezi prestaţia de la Ghiroda în filmarea de mai jos, minutul 44.