Veşti bune pentru pasionaţii de mâncare bio! Agricultorii din Valea Ierului revin la Oradea între 19 şi 21 august, pentru a le oferi orăşenilor mâncare sănătoasă şi gustoasă direct de la producători.

Târgul Gusturilor şi Produselor din Valea Ierului va avea loc în Parcul 1 Decembrie, iar orădenii vor avea timp să guste produsele de la ora 10 până la ora 20, potrivit unui comunicat de presă emis de Asociaţia Agricultorilor din Valea Ierului, organizatoarea evenimentului.

„Târgul va găzdui zeci de meşteri populari şi mici producători agricoli cu scopul de a conștientiza și a promova beneficiile consumării alimentelor produse la noi în țară”, arată comunicatul.

Printre cele mai tentante produse bio se numără diverse soiuri de caşcavaluri, sucuri de fructe, miere, fructe şi legume, murături de casă, vinuri premiate şi preferata copiilor – turta dulce. Pe lângă acestea, vor mai fi expuse şi uleiuri presate la rece, benefice atât pentru consumul lor ca supliment alimentar, cât şi pentru gătit, dar şi - în unele situații - pentru uz extern.

Târgul doreşte și de aceasta data să promoveze produsele locale și tradiționale din aceasta zonă, și să asigure vizitatorilor posibilitatea de a pune în coșul de cumpărături produse sănătoase și naturale, preparate după rețetele bunicilor, mai transmit organizatorii.

Produsele vor avea simbolul deja cunoscut pentru brandul Valea Ierului – albăstreaua.

Mădălina Sim
Studentă