Cum activitatea teatrelor, la fel ca a altor instituţii de cultură, a fost suspendată, teatrele Regina Maria şi Szigligeti au anunţat că publică pe paginile de Facebook înregistrări ale unor spectacole din stagiunile trecute.

Este felul în care cele două teatre din Oradea vor să ajungă la publicul lor, în contextul în care românilor li se recomandă să rămână cât mai mult timp acasă, pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19.

Teatrul Regina Maria a lansat marţi un sondaj pe Facebook, prin care le cerea internauţilor să aleagă care dintre spectacolele "A douăsprezecea noapte" şi "Zbor deasupra unui cuib de cuci" să fie primul publicat online.

În urma voturilor, câştigător a fost spectacolul "A douăsprezecea noapte", de William Shakespeare, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu, spectacol care va fi publicat joi, la ora 19, potrivit reprezentanţilor Teatrului Regina Maria.

Următoarele spectacole vor fi "În curând vine timpul", scris de Line Knutzon, în regia lui Radu Afrim, în 24 martie, "Zbor deasupra unui cuib de cuci", adaptare de Dale Wasserman după romanul lui Ken Kesey, regia Marius Oltean, în 28 martie, şi "Cei ce nu uită", cu scenariul şi regia de Gavriil Pinte, în 31 martie. Acestea vor putea fi vizionate tot de la ora 19.

Primul spectacol al Teatrului Szigligeti a fost afișat deja, miercuri, pe pagina de Facebook a instituţiei, fiind vorba despre producţia pentru copii "Faptele miraculoase ale Sfântului Ladislau (Szent László csudatettei)".

Următorul va fi Pribegii urbani (Nagyvárosi bujdosók), în regia Novák Péter, al Ansamblului Nagyvárad, şi va putea fi vizionat din 20 martie de la ora 10. De asemenea, pe 22 martie, Szigligeti va publica şi producţia "Cazul" (Az eset), pe 22 martie, la ora 10. Aceasta din urmă va fi subtitrată în limba română.