The Big Picnic revine la Oradea în perioada 31 august - 2 septembrie, la două luni diferenţă faţă de data stabilită în 2017, în speranţa că ploile nu îi vor ţine în casă pe orădeni. Organizatorii au pregătit diverse activităţi în aer liber, de la concerte, până la proiecţii de filme, spectacole de teatru şi ateliere, toate în parcul 1 Decembrie.

Potrivit unui comunicat, cuvântul sinonim pentru The Big Picnic va fi, anul acesta, diversitate. Astfel, programul va fi organizat pe trei secţiuni: Dimineţile - Picnic Mornings - vor aduce cursuri de yoga şi ateliere de nutriţie, după-amiezele - Creative Afternoons - teatru pentru copii şi diverse alte activităţi, iar seara - Cozy Evenings - vor avea loc, printre altele, concerte şi proiecţii de filme. De asemenea, standurile care vor ajunge la picnic cu multe bunătăţi vor avea rolul de a le satisface poftele gurmanzilor.

Concertele vor anima atmosfera în fiecare zi, începând cu ora 16. "Nume sonore din peisajul electronic românesc şi internaţional, cu proiecte muzicale îndrăzneţe, cu stiluri diferite, de la indie-pop la rock alternativ cu influenţe folclorice sau alternative-indie, vor transforma parcul într-o arenă a muzicii atât pentru trup, cât şi pentru suflet", au anunţat organizatorii.

Până acum, 12 trupe şi-au anunţat prezenţa: Firma, Moonlight Breakfast, We Singing Colors, Next Ex, Are You Anywhere, Lucia, Domino, Positive John, Sabin&Melaz, Blue Velvet, The Case şi Ţapinarii.

"La Prima ediţie The Big Picnic nu am fost ocoliţi de ploi, cu toate acestea, oamenii ne-au primit cu braţele deschise şi au umplut parcul de entuziasm şi voie bună. Căldura cu care am fost primiţi ne-a convins să  ne întoarcem şi în acest an cu un Picnic si mai bogat. Parcul 1 Decembrie va primi din nou viaţă la sfârşit de august şi va deveni, pentru un weekend, mai vesel şi mai animat, cu toţii fiind invitaţi să participe #împreună la activităţile organizate. Nu de alta, dar anul acesta #toţisuntemcopii", a transmis Thomas Maxim , directorul festivalului.

De altfel, promovând hashtagu-ul #totisuntemcopii, organizatorii doresc să atragă public de toate vârstele, participanţii fiind încurajaţi "să vină cu familia şi prietenii, hamacele şi bicicletele".

Mădălina Sim,
Studentă