Nume mari, din nou, pe scena Filarmonicii de Stat: dirijorul Tiberiu Soare şi violoncelistul Răzvan Suma, împreună cu Corul Filarmonicii, condus de Lászlóffy Zsolt, vor interpreta, joi, începând cu ora 19, compoziţii renumite.

Seara începe cu un cunoscut fragment de balet din opera Samson şi Dalila şi Concertul pentru violoncel şi orchestră în la minor, op. 33 de Camille Saint-Saëns, reprezentant multilateral al romantismului muzical francez, cunoscut şi datorită lucrărilor sale concertante de o eleganţă clasică şi virtuozitate fină.

În partea a doua a concertului se vor audia Suita a II-a Daphnis şi Chloé şi Bolero de Maurice Ravel, considerat unul dintre cei mai de seamă orchestratori moderni, a cărui paletă simfonică se caracterizează prin inventivitate şi nuanţare timbrală.

Suita a II-a Daphnis şi Chloé va fi interpretată cu participarea Corului Filarmonicii, pregătit de dirijorul Lászlóffy Zsolt.

Tiberiu Soare desfăşoară o bogată activitate ca dirijor al Operei Naţionale Bucureşti, iar pe plan internaţional activitatea artistului constă în colaborări cu numeroase ansambluri de prestigiu.

În 2003 a primit Premiul Criticii Muzicale pentru aportul său în cadrul proiectului "Traviata – 150 de ani". A fost de asemenea distins cu Premiul Uniunii Artiştilor Interpreţi din România în cadrul Festivalului Internaţional "George Enescu", ediţia 2011.

Din 2004 este dirijorul Ansamblului de Muzică Nouă "Profil" din Bucureşti. Din 2007 este colaborator permanent al Fundaţiei "Calea Victoriei".

Solistul invitat, Răzvan Suma, este unul dintre cei mai activi muzicieni români, cu un repertoriu cuprinzător, realizat în sute de recitaluri şi concerte susţinute în întreaga lume.

De asemenea, în componenţa cvartetului de violoncele "Cellissimo", a fost prezent pe scene din Italia, Portugalia, Macao şi Maroc.

În 2009, Răzvan Suma a devenit solist concertist al Orchestrelor şi Corurilor Radio. Răzvan Suma a realizat o serie de înregistrări speciale, inclusiv pentru Fonoteca de Aur a Societăţii Române de Radiodifuziune, precum şi transmisiuni în direct la posturi de radio şi televiziune.