Sala Arcadia a Teatrului Regina Maria va găzdui, vineri, de la ora 19, premiera spectacolului "Variaţiuni enigmatice", de Eric-Emmanuel Schmitt, în regia Elvirei Rîmbu.

 Spectacolul este prezentat drept "un şah verbal" între doi bărbaţi inteligenţi, scriitorul Abel Znorko, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură, şi jurnalistul Erik Larsen.

"Personalităţi puternice şi dominante, ambii bărbaţi îşi joacă partida, alternând polul de putere în funcţie de mutarea pe care celălalt o face, întrevederea intrând astfel într-un labirint sinuos, animat cu rafinament de o desăvârşită ştiinţă a suspansului", transmit organizatorii.

Scriitorul este jucat de Sebastian Lupu, iar jurnalistul de Petre Ghimbăşan. Scenografia este semnată de Oana Cernea.

Autorul textului, Eric-Emmanuel Schmitt, a devenit în ultimele două decenii unul dintre cei mai citiţi şi jucaţi autori de limbă franceză din lume. Cărţile sale au fost traduse în 45 de limbi, iar piesele sale de teatru se montează cu regularitate în peste 50 de ţări. A fost răsplătit de-a lungul timpului cu peste 20 de premii şi distincţii literare, în 2001 primind Grand Prix du Théâtre pentru întreaga activitate acordat de Academia Franceză şi titlul de Chevalier des Arts et des Lettres.

Textul "Variaţiuni enigmatice" a intrat repede în repertoriul dramatic internaţional, jucându-se cu succes pe scenele marilor teatre şi în spaţiul independent atât în Franţa, cât şi în străinătate.

Spectatorii care nu vor putea ajunge la premieră sunt invitaţi la următoarele reprezentaţii, ce vor avea loc sâmbătă, 17 martie şi vineri, 23 martie, de la ora 19:00, la Sala Arcadia.

Biletele s-au pus în vânzare la agenţia Teatrului şi pe biletmaster.ro, la preţul de 25 lei.