Joi, pe scena Filarmonicii va urca alături de artiştii orchestrei solista invitată Nina Karmon, la vioară, conducerea muzicală fiind asigurată de dirijorul Romeo Rîmbu. Concertul începe la ora 19 şi are loc în Sala Enescu Bartok.

În program se regăseşte Concertul nr. 1 pentru vioară şi orchestră în la minor, op. 28, compusă de Karl Goldmark, precum şi Simfonia nr. 15 în La major, op. 141, de Dmitri Şostakovici, cel mai de seamă simfonist al secolului XX.

Solista invitată este Nina Karmon, din Germania, absolventă a Universităţii "Hans-Eisler" din Berlin. Violonista a susţinut concerte pe scene importante din România, Germania, Japonia, Coreea.

În calitate de muzician de cameră a colaborat cu mulţi artişti de renume şi a participat la numeroase festivaluri.

Conducerea muzicală a concertului aparţine dirijorului permanent al Filarmonicii, Romeo Rîmbu, care de-a lungul carierei profesionale şi-a câştigat recunoaşterea pe plan naţional şi internaţional, dirijând peste 1.l000 de concerte în Europa, SUA, Brazilia, Japonia şi Coreea de Sud, la pupitrul unor reputate ansambluri simfonice.

Biletele şi abonamentele se pot cumpăra la sediul Filarmonicii, din strada Moscovei nr. 5, de luni până vineri între orele 11 - 16, precum şi cu o oră înainte de concert.