Populara revistă online Bored Panda scrie despre campania "Bihor vs. Dior" lansată în mediul online după ce beiuşeanul Radu Frenţiu a descoperit obiecte de vestimentație Christian Dior aproape identice cu cojoacele de Beiuş, dar care se vindeau cu 30.000 euro, fără a se preciza măcar sursa de inspiraţie.

Bored Panda spune că românii au ripostat "într-un mod genial" şi au lansat o campanie prin care sunt sprijiniţi meşterii populari din Bihor. Aceeaşi sursă subliniază că, deşi Dior vinde hainele copiate după cele tradiţionale româneşti la preţuri exorbitante, nici măcar un procent din câştiguri nu ajunge la cojocarii din Bihor.

Campania "Bihor Couture" a fost lansată de revista Beau Monde, care a creat clipuri sugestive cu meşterii populari din Bihor, filmaţi în timp ce comentează creaţiile Dior. Cojocăriţele din Bihor le cheamă pe Beyonce şi Lady Gaga să-şi cumpere haine direct de la sursă.

Merită spus că unul dintre clipurile făcute de Beau Monde pentru această campanie a fost premiat recent la Cannes Lions International Festival of Creativity.

Aceeaşi revistă a lansat şi platforma bihorcouture.com, unde pot fi cumpărate produse autentice din Bihor.

Citește articolul publicat de Bored Panda, aici

Citește pe aceeași temă:

Nu cumpăraţi de la Dior, ci de la Bihor Couture! Cojoacele de Beiuş pot fi comandate online direct de la producătorii bihoreni (FOTO/VIDEO)

DiOR de Binş: Epopeea cojocului de Beiuş, copiat de casa de modă Dior, se datorează unui bihorean stabilit în Indonezia (FOTO)