Cântăreaţa irlandeză Sinéad O'Connor, cunoscută pentru hitul "Nothing Compares 2 U", a anunţat că s-a convertit la islamism şi şi-a schimbat numele în Shuhada' Davitt, anunţă agenţia de ştiri Mediafax, citând bbc.com.

Artista în vârstă de 51 de ani, care anul trecut şi-a schimbat, legal, numele în Magda Davitt a făcut anunţul, pe Twitter.  

Ea le-a spus fanilor săi că "este mândră că a devenit musulmană" şi le-a mulţumit credincioşilor islamici pentru sprijin. A fost "o concluzie naturală a oricărei călătorii teologice inteligente", şi-a argumentat decizia artista.

Mai mult, arată Mediafax, cântăreaţa a încărcat pe platforma online şi o înregistrare video a ei cântând "adhan", chemarea islamică la rugăciune (video).

Joi, imamul irlandez Shaykh Dr Umar al-Qadri a publicat o înregistrare video cu cântăreaţa care îşi declară credinţa în Islam.

Mediafax mai notează că Sinéad O'Connor a mai stârnit controverse, după ce, în 1992, a rupt o fotografie cu papa Ioan Paul al II-lea, într-o emisiune tv. 7 ani mai târziu, a fost desemnată preoteasă de o biserică din Lourdes, Franţa, însă, dat fiind că biserica catolică nu acceptă ca femeile să devină preotese, acea ceremonie nu a fost recunoscută de instituţia religioasă.

Impetuozitatea, lipsa de tact, tunsoarea zero, atitudinea agresivă şi garderoba androgină sunt noţiunile cu care Sinead O'Connor a pornit revolta împotriva culturii pop, care impusese în anii '80-'90 egalitatea între noţiunile de feminitate şi sexualitate.