Ministerul Turismului a lansat, duminică noaptea, noul clip de promovare a României, prezentată ca ţara Contelui Dracula, a zmeilor şi a lui Făt-Frumos, precum şi un "tărâm al petrecerilor", cu festivaluri electrizante.

După cum se ştie, videoclipul precedent de promovare a României, lansat în ianuarie 2019, a fost intens criticat în mediul online pentru că nu cuprindea destinaţii importante din Ardeal, cum ar fi Oradea, Cluj şi Braşov. Noul clip include imagini din aceste oraşe, precum şi alte atracţii din toată ţara.

Din Oradea apar imagini cu Cetatea, Crişul Repede în zona Podul Intelectualilor şi Catedrala romano-catolică din Complexul Baroc, cel mai important complex de acest tip din ţară.

Clipul îl prezintă pe un turist care explorează România ajungând să cunoască cele mai frumoase peisaje din ţară, oamenii locului şi tradiţiile.

Sub sloganul "România, o destinaţie pentru 365 de zile de vacanţă pe an", pe muzică interpretată de naistul Nicolae Voiculeţ, ţara este prezentată ca un "loc viu, vibrant".

"Ţi-ar plăcea România şi românii mei", spune vocea din off. "Aici, oamenii sunt încă o poveste de spus oricând şi oricui. Aici s-au născut Contele Dracula, zmeii sau Făt-Frumos şi Ileana Cosânzeana".

Sunt prezentate de asemenea Palatul Parlamentului - "cea mai mare clădire din Europa", Ateneul, bisericile şi castelele, salina de la Turda şi hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac, Mocăniţa, litoralul Mării Negre, festivalurile Neversea şi Untold.

La final, în clip apare şi Ilie Năstase, despre care se spune că "primul numărul 1 mondial din istoria tenisului este român" şi care afirmă: "Te aştept în ţara mea. Pentru mine, România rămâne numărul 1".

Citeşte şi: Clip controversat lansat de Guvern: Oradea, Clujul și Brașovul, șterse de pe harta turismului (VIDEO)