Unul dintre cei mai cunoscuţi coregrafi români, orădeanul Emil Rengle - câştigător al emisiunii Românii au talent, colaborator al unor artişti în vogă şi promotor al comunităţii LGBT - face furori pe internet cu coregrafii moderne realizate pe manele. La respectivele clipuri, Emil Rengle a adunat milioane de vizualizări, dar a stârnit şi comentarii.

Prima coregrafie pe manele a fost realizată pe melodia "Tu ai ceva ce-mi place", a lui Cătălin de la Alexandria, şi publicată în urmă cu câteva luni pe contul de Youtube a lui Rengle. Între timp, clipul, în care Emil apare dansând pe tocuri, are peste 1,5 milioane de vizualizări.

"De ce pe manele? Răspunsul este simplu: Pentru că nu e nimic mai frumos decât celebrarea diversităţii şi pentru că orice stil muzical are ceva special în el, ceva ce găseşti doar în acea piesă unică. Dintotdeauna am ascultat manele şi am fost fascinat de acest gen muzical extrem de complex, ritmat şi cu o producţie ofertantă", a explicat Rengle.

În toamna anului trecut, alături de alţi dansatori, între care şi un băieţel, Emil Rengle a apărut din nou într-un videoclip cu o coregrafie realizată pe piesa "Uită-te la mine", cântată de Prinţesa de Aur.

Până acum, videoclipul cu respectiva coregrafie a strâns aproape 1,8 milioane de vizualizări. 

Cele două sunt cele mai urmărite clipuri lansate de Rengle în ultima perioadă.

Demersul coregrafului orădean a iscat şi numeroase comentarii. Cei mai mulţi dintre cei care ajung pe pagina lui de Youtube îi laudă coregrafiile, inclusiv cele pe manele, însă există şi oameni care critică promovarea acestui tip de muzică. 

Citeşte şi:

Curaj pe tocuri: Marele câştigător al show-ului "Românii au talent", orădeanul Emil Rengle, este un promotor al toleranţei faţă de comunitatea gay (FOTO)