Trupa Reşiţa Rocks, un proiect muzical menit să reînvie cântecele rock ale anilor '80 şi '90, a reinterpretat şi lansat ca single piesa "Povestea şoaptelor", scrisă în 1983 de rockerul orădean Călin Pop, care cânta pe atunci în grupul Transrock din Reşiţa.

"E o piesă a sufletului meu care, împreună cu o particică din mine, a rămas legată de atmosfera acelor ani, la Reşiţa", spune compozitorul şi textierul piesei despre "Povestea şoaptelor".

Melodia este prezentată ca fiind "piatra de temelie a rockului reşiţean". Grupul Transock a fost înfiinţat în anii '80 de Călin Pop, Remus Spiridon, Sorin Chirculescu şi Adrian Cazacu. Formaţia a activat între 1983 şi 1986, din 1984 rămânând însă în formula de trio, fără Călin.

"Ori de cate ori cânt piesa sunt nostalgic şi am ochii înlăcrimaţi, dar în acelaşi timp îmi dă o energie pozitivă. După concertul de debut Transrock de la Ateneul Tineretului din Reşiţa, în 1983, am participat împreună la ediţia a doua a faimosului festival timişorean TimRock, susţinut la baza sportivă CFR, pe malul râului Bega. Sunt foarte fericit că în sfârşit, după toţi aceşti ani, am înregistrat-o alături de prietenii mei, Adi, Flavius şi Toni", spune Călin Pop, liderul formaţiei Celelalte Cuvinte.

Reşiţa Rocks va colabora cu MediaPro Music Digital Distribution, respectiv Universal Music Romania, care vor distribui întregul catalog al proiectului muzical pe platformele de streaming şi download, cum ar fi Spotify, Apple Music, Amazon, Google Play, Deezer.

Proiectul Reşiţa Rocks a fost înfiinţat de muzicienii Toni Dijmarescu, Adrian Nitulescu şi Flavius Suciu, care şi-au propus să înregistreze piese din repertoriul trupelor de referinţă ale rockului reşitean din anii ’80-’90, cum ar fi Screaming Heads, Argotic, Ramses, Silex şi Attis. Scopul proiectului este promovarea rockului din Banatul Montan şi sprijinirea artiştilor şi trupelor din regiune.