Graţiela Drăghici a scos cea mai recentă perlă guvernamentală. Într-un interviu acordat PRO TV, şefa Agenţiei Naţionale pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi s-a întrebat "de ce o femeie nu poate fi motostivuitor?". 

Declaraţia ei a devenit virală pe reţelele de socializare şi a fost preluată în mai toată presa. Femeia a acordat un interviu şi la un moment dat a vorbit despre firmele cu peste 50 de angajaţi care ar fi nevoite să angajeze în doi ani şi câte un expert în egalitatea de şanse.

Atunci, Graţiela Drăghici a zis-o: "Legea e foarte clară. Expertul poate atrage semnal din perspectiva unor stereotipuri legate de meserii masculinizante. De ce o femeie nu poate fi motostivuitor? De ce un bărbat nu poate fi om de servici?".

Graţiela Drăghici a postat pe Facebook câteva precizări legate de afirmaţia sa care a stârnit critici. Şefa ANES susţine că "sub presiunea timpului" şi sub o "avalanşă de întrebări" din partea reporterului PRO TV "în loc de «o femeie poate fi PE motostivuitor», din grabă am spus că «o femeie poate fi motostivuitor»" .

Femeia a mai precizat că s-a trezit cu o echipă a PRO TV la uşa biroului, neanunţată, iar reporteriţa i-a pus multe întrebări. "Domnişoară Rafila Roxana Hulpe mi-a adresat o multitudine de întrebări, cu aparent entuziasm fata de activitatea instituţiei, fata de obiectivele asumate, fata de cele doua noi legi, iar eu m-am străduit sa răspund sub o mare presiune a timpului generată de sosirea intre timp a echipei TVR. Este motivul pentru care la un moment dat am făcut acea afirmaţie greşită şi orice om de buna credinţă înţelege contextul", a spus Graţiela Drăghici.