O înregistrare video ce arată o fetiţă de aproximativ 2 ani pusă de adulţi să fumeze şi să bea dintr-un pahar, "ca oamenii mari", "ca barosanii", şochează internetul. Cazul a fost semnalat Postului de Poliţie Niculiţel, din Tulcea, în comuna unde, recent, un poliţist a fost agresat de localnici. 

"În după-amiaza zilei de 11 decembrie a.c, poliţiştii Postului de Poliţie Niculiţel au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe un site de socializare circulă un material video cu o minoră de 3 ani, din localitatea Niculiţel, care ar fi încurajată de persoanele adulte să fumeze ţigări şi să bea cafea. S-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului, conform art.197 din Codul penal", arată un comunicat al Poliţiei Tulcea, citat de adevarul.ro.

Potrivit sursei citate, familia fetiţei a fost luată de oamenii legii şi dusă marţi, 12 decembrie, la audieri, la Direcţia de Protecţie a Copilului din Tulcea.

Oamenii au 2 copii: un băieţel de 9 ani care merge la şcoală şi fetiţa de 2 anişori. Tuturor membrilor familiei li se vor face evaluări de specialitate şi analize medicale pentru a stabili starea lor de sănătate.

"Este o familie modestă, care nu trăieşte din ajutor social. Părinţii muncesc cu ziua prin gospodării, la munca câmpului. Nu au făcut niciodată probleme, de aceea nici nu erau monitorizaţi de serviciul de Asistenţă Socială din primărie", relatează primarul Florin Pascale din Niculiţel, condamnând întâmplarea.

Adevarul.ro mai notează că, în aceeaşi localitate, în urmă cu aproximativ 2 săptămâni, un tânăr agent de poliţie a fost agresat verbal şi fizic de un grup de localnici care l-au împiedicat să salte un individ recalcitrant care abia se ţinea pe picioare şi care parcase de două ori în locuri interzise: o staţie de autobuz şi o trecere de pietoni din centurl comunei. Agresorul care a pălmuit poliţistul a fost arestat pentru 30 zile de Judecătoria Tulcea, pentru ultraj.