Gestul unui copil care a lovit stopul unei maşini cu trotineta a impresionat internauţii din toată ţara, devenind viral pe Facebook. Micuţul a refuzat să fugă, aşa cum fac unii adulţi, şi vrut să-şi plătească greşeala cu banii strânşi la puşculiţă, după cum arată libertatea.ro.

Povestea, petrecută săptămâna aceasta, a fost popularizată pe reţeaua de socializare de Vasile Popan, un tânăr maramureşan stabilit în Cluj-Napoca. El este verișorul proprietarului mașinii și a simțit nevoia să împărtășească povestea pentru a da o lecție de viață. 

Copilul părea că a căzut cu trotineta, lângă mașină. De fapt, îl aştepta pe proprietar.

„A trecut cu trotineta pe lângă mașină și, din greșeală, a dat în stop și după cum se vede o parte din el a căzut jos. Aştepta cuminte, iar în mânuţa lui erau 120 lei şi mai avea câteva monede a câte 10 bani şi 50 bani. Voia să işi dea toţi banii, nu să fugă, la fel ca adulţii care lovesc o maşină şi mai au permis de conducere!", scrie pe Facebook verișorul proprietarului.

Acesta a dezvăluit că stopul fusese spart și urma să fie schimbat. „Dar acest copil nu a plecat fără ca să îşi plătească greşeala făcută. Verişorul meu l-a ridicat de jos şi i-a mulţumit cu lacrimi în ochi pentru lecţia acordată de un copil unui adult şi, bineînţeles bănuţii au rămas la copilaş. Sunt convins că aceşti bănuţi au fost economisiţi pentru a putea cumpăra ceva din ei pentru că este un copil!", a mai scris Vasile Popan pe Facebook.

Tânărul a mai scris că băiatul nu vorbea bine limba română, fiind de etnie maghiară şi că această întâmplare este ca o lecţie de viaţă.

„De cele mai multe ori scoatem în evidență doar răutățile și suntem de cele mai multe ori #rasiști, iar acest coopilaș nu știa bine română, pentru că este ungur, dar caracterul bine șlefuit de părinții lui și educația extraordinară dobândită pe parcursul anilor, azi a ieșit la iveală. Respect pentru părinții acestui copilaș și în primul rând pentru acest gest!”, a mai scris Popan.