Pe lângă muzica de calitate, rockerii de la Metallica fac şi gesturi caritabile. Membrii legendarei trupe care a concertat, miercuri seară, la Bucureşti au donat 250.000 de euro, pentru construirea primului spital oncologic pentru copii din România, proiectul "Dăruieşte viaţa", coordonat de Oana Gheorghiu şi Carmen Uscatu şi susţinut inclusiv de echipa "România, te iubesc" de la ProTv.

"Metallica se alătură iniţiativei #NoiFacemUnSpital. Suntem cea mai mare comunitate implicată social din România", se arată pe pagina de Facebook a Asociaţiei Dăruieşte Viaţa.

Primul Spital de Oncologie şi Radioterapie Pediatrică din România va avea 9 niveluri, 6 etaje şi 12.000 mp, proiectul fiind finanţat exclusiv din donaţii de la persoane fizice şi companii.

"Suntem o comunitate uriaşă şi construim împreună un spital", au scris rockerii, potrivit Digi24.

Trupa Metallica a susţinut un nou concert la Bucureşti, miercuri, la Arena Naţională, în cadrul turneului "Worldwired" şi a inclus în show şi piesa "De vei pleca" a formaţiei Iris. Momentul a fost imortalizat de fani şi distribuit pe pagina oficială de Facebook a fostului solist al trupei Iris, Cristi Minculescu.

„“Piele de găină” e puțin spus! Metallica și un stadion întreg au cântat “De vei pleca”♥️ Vocea lui Cristi Minculescu ne-a pus acest cântec, pentru totdeauna, în suflete... Vă mulțumim din inimă! Video credit: Raluca Talasman”, arată mesajul postat pe pagina artistului.

Potrivit Digi24, Metallica s-a întors în faţa fanilor români în componenţa James Hetfield (voce), Lars Ulrich (tobe), Kirk Hammett (chitară) şi Robert Trujillo (bas) într-un recital deschis de trupele Ghost şi Bokassa. Este a patra prezenţă a trupei Metallica în România după spectacolele susţinute în 1999, pe stadionul Lia Manoliu, 2008, pe stadionul Cotroceni şi în 2010, la Romexpo, în cadrul Sonisphere.