Orădeanul George Puşcaş, fotbalist legitimat la clubul Reading din Anglia, se pregăteşte singur în locuinţa sa din UK, din pricina pandemiei de coronavirus.

Într-un interviu dat Federaţiei Române de Fotbal, tânărul sportiv s-a alăturat celor care îi sfătuiesc pe români să stea în case, precizându-le că doar aşa poate fi oprită răspândirea bolii.

"Eu pot doar să le transmit gândurile mele bune şi pline de speranţă că vom trece cu bine prin această încercare. Însă, cele mai importante mesaje în această perioadă sunt cele transmise de autorităţi. Aşa că îi rog din suflet să ţină cont de ele! Nu e vorba doar de noi, e vorba şi de toţi cei apropiaţi nouă. Staţi în casă, români, ca să putem ieşi afară în siguranţă cât mai curând", a spus Puşcaş, întrebat ce mesaj transmite românilor. "E important să ne păstrăm calmul şi să nu uităm că sănătatea e mai importantă decât orice! Vom trece şi peste asta, dar trebuie să fim responsabili, să ne protejăm pe noi şi, implicit, părinţii, bunicii şi copiii!", a adăugat orădeanul.

Fotbalistul a descris şi situaţia din Anglia, precizând că acolo abia acum se iau măsurile drastice, precum închiderea şcolilor, magazinelor şi restaurantelor. "Lumea a început să fie mai atentă şi să nu mai iasă pe stradă. Până zilele trecute nu părea a fi perceput drept ceva foarte grav", a declarat Puşcaş.

Sportivul orădean a mai spus că nu a fost suprins de amânarea Euro pentru anul 2021. "O decizie normală, aşteptată. Nu m-a surprins, era singura soluţie. Nu avem ce să facem. Să sperăm că planul acesta va putea fi pus în practică. Trebuie să fim bine pregătiţi la ora meciului ca să ne calificăm la Campionatul European", a zis el.

Citeşte întreg interviul aici.